Polifenoliai – antioksidantai yra labai svarbūs ir vertingi kokybiškame ypač tyrame alyvuogių aliejuje.
Jų kiekis priklauso nuo alyvuogių skynimo laiko, alyvuogės veislės, gamybos būdo ir kitų svarbių aplinkybių.
Sveikatai naudingu laikomas alyvuogių aliejus, turintis daugiau nei 250 mg/kg polifenolių.
Kuo alyvuogių aliejus turės daugiau polifenolių, tuo skonis bus stipresnis ir intensyvesnis.
Pagal polifenolių kiekį alyvuogių aliejus skirstomas į keturias ,,svorio kategorijas’’:
50 – 100 mg/kg – mažas polifenolių kiekis; 100 – 150 mg/kg – vidutinis;
150 – 250 mg/kg – didelis;
daugiau kaip 250 mg/kg – labai didelis.
Svarbu paminėti, kad kiekviename Alyvuogiuko aliejaus butelyje yra daugiau negu 250 mg/kg stebuklingųjų polifenolių.
SVARBU:
Didžiuosiuose prekybos centruose parduodamų aliejų polifenolių koncentracija nesiekia net apatinės ribos, tad naudos iš tokio aliejaus – jokios.