Alyvuogių aliejus Cosecha Propia 2L skardinėje
59,90 € su PVM
Pirmo šalto spaudimo aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių mechaniniu būdu.
Metalinė pakuotė.
Liko 90
vaisiškas
- Apie aliejų
Švelniai vaisiškas alyvuogių aliejus, pasižymi šviežiai nupjautos žolės, artišokų ir obuolių aromatu.
Metalinė pakuotė.
Ūkio įvertinimas 99/100
- Sudėtis
100% picual veislės alyvuogės.
- Maistinė vertė
Maistinė vertė 100 ml:
Energetinė vertė3389 kJ/ 824 Kcal
Riebalų 92g
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 14g
Angliavandenių 0g
Iš kurių cukrų 0g
Baltymų 0g
Druskų 0g
po 1 valgomąjį šaukštą
Alyvuogiukas rekomenduoja
Visos prekėsTrūksta daugiau informacijos?
Padėsime atsakyti – lauksime klausimų mūsų socialiniuose tinkluose
arba el. pašte [email protected]
- Ar alyvuogių aliejus tinkamas kepimui?
Taip, idealiai tinka kepimui, aukštos kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus (ypač turtingas polifenoliais) gali atlaikyti karštį iki 240 °C.
Renkantis alyvuogių aliejų kepti, pati svarbiausia savybė yra rūgštingumas. Maksimalus leidžiamas rūgštingumas yra 0,8 proc. Tačiau svarbu paminėti, kad itin aukštos kokybės aliejus pasižymi gerokai mažesniu nei norma rūgštingumu, tai yra 0,1–0,2 proc.
Rūgštingumas parodo spaustų alyvuogių sveikumą, kuo rūgštingumas yra žemesnis, tuo alyvuogių aliejus kokybiškesnis.
Polifenolių turintis alyvuogių aliejus ir žemo rūgštingumo neutralizuoja kancerogenus.
- Kuris aliejus tinkamas salotoms?
Visi aliejai tinkami gardinti tiek salotas, tiek kitus patiekalus.
Kokybišku Alyvuogiuko aliejumi drąsiai gardinkite duoną, košes, salotas, šviežias daržoves, mėsos ar žuvies patiekalus, jūros gėrybes, makaronų, ryžių ar bulvių patiekalus.
Rekomenduojame atrasti savo mėgstamiausią!
Manoma, kad prie Viduržemio jūros gyvenantys žmonės (graikai, prancūzai, ispanai, italai) yra sveikesni todėl, kad gausiai vartoja alyvuogių aliejų bent 50-60 g kasdien.
- Kaip ir kur laikyti alyvuogių aliejų?
Geriausia laikyti kambario temperatūroje, uždaroje spintelėje.
Po kiekvieno aliejaus naudojimo tinkamai užsukite butelį, nepalikite atidaryto.
Atidarius butelį, netaupykite – gausiai naudokite ir mėgaukitės jo aukšta kokybe!
Rekomendacija: atidarius sunaudoti per 1 – 2 mėnesius.
- Kas yra polifenoliai ir kodėl jie taip svarbu?
Polifenoliai – antioksidantai yra labai svarbūs ir vertingi kokybiškame ypač tyrame alyvuogių aliejuje.
Jų kiekis priklauso nuo alyvuogių skynimo laiko, alyvuogės veislės, gamybos būdo ir kitų svarbių aplinkybių.
Sveikatai naudingu laikomas alyvuogių aliejus, turintis daugiau nei 250 mg/kg polifenolių.
Kuo alyvuogių aliejus turės daugiau polifenolių, tuo skonis bus stipresnis ir intensyvesnis.
Pagal polifenolių kiekį alyvuogių aliejus skirstomas į keturias ,,svorio kategorijas’’:
50 – 100 mg/kg – mažas polifenolių kiekis; 100 – 150 mg/kg – vidutinis;
150 – 250 mg/kg – didelis;
daugiau kaip 250 mg/kg – labai didelis.Svarbu paminėti, kad kiekviename Alyvuogiuko aliejaus butelyje yra daugiau negu 250 mg/kg stebuklingųjų polifenolių.
SVARBU:
Didžiuosiuose prekybos centruose parduodamų aliejų polifenolių koncentracija nesiekia net apatinės ribos, tad naudos iš tokio aliejaus – jokios.
- Kokia polifenolių nauda?
Bendrą alyvuogių aliejuje esančių polifenolių veiklą žmogaus organizme galima apibūdinti, kaip penkių ,,A’’ poveikio sistemą:
Antiuždegiminis, antibakterinis, antioksidacinis, antivirusinis ir antivėžinis.
Alyvuogių aliejaus polifenoliai padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinės pažaidos.
Oksidacinė pažaida yra pagrindas įvairiems uždegimams organizme, širdies, kraujagyslių, onkologinėms ir senatvinėms ligoms progresuoti.
- Kokia kokybiško alyvuogių aliejaus nauda?
Gausu sveikųjų riebalų: Jame daugiausia yra mononesočiųjų riebalų rūgščių, ypač oleino rūgšties. Šie riebalai yra naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai, gali padėti mažinti „blogojo” (LDL) cholesterolio kiekį ir didinti „gerojo” (HDL) cholesterolio kiekį.
Turtingas antioksidantais: Aukštos kokybės alyvuogių aliejuje gausu antioksidantų, tokių kaip polifenoliai ir vitaminas E. Šie junginiai padeda apsaugoti organizmo ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, kuri siejama su senėjimu ir įvairiomis ligomis.
Naudingas širdies sveikatai: Dėl savo riebalų rūgščių ir antioksidantų, kokybiškas alyvuogių aliejus gali padėti mažinti kraujospūdį, apsaugoti nuo kraujo krešulių susidarymo ir gerinti kraujagyslių funkciją.
Be naudos sveikatai, kokybiškas alyvuogių aliejus suteikia patiekalams unikalų skonį ir aromatą, todėl maistas tampa dar gardesnis.